tiistai 23. syyskuuta 2014

Barren Earth part 2. Helsinki, The Circus 20.09.14

Olipas mukava herätä ja nähdä ensimmäisen kuvan maisema.
Noh tiedettiinhä sitä, että teollisuusalueella yövytään, mutta oli tuo silti vähän koominen näky.
Hotelliaamiainenkin oli mielenkiintoinen kokemus. Pekonin sijaa siellä oli paistettua meetvurstia!

Heräämisen, suihkun ja syömisen jälkeen päätimme pistää kamat kasaa ja lähteä keskustaan pyörimään.
Circukseen meidän piti tehdä roudaus vasta puoli kolmelta joten aikaa oli noin viitisen tuntia käytettäväksi.

Tein mielestäni hämmentävän löydön ja löysin melkein ydinkeskustasta parkkipaikan mistä ei tarvinut lauantaina maksaa mitään!?
Autohan jäi siis siihen ja matka jatkui jalan. Levykaupat kutsuu vaikkei ollutkaan rahaa. Selaaminen on silti kivaa touhua.

Puoli kolmen aikoihin sitten Marko ja Jon saapuvat paikalle kuten oli ollut puhetta ja Circuksen puolelta muutaman henkilö tuli siihen meille apukäsiksi joten roudaus oli nopea ja kivuton.

Vaikka heitettiinkin jo kamat sisään niin meidän piti vain kasata rummut. Eihän siinä kauaa mene joten lähdimme kuskaamaan Markoa ja Jonia kuvaussessioihin. Sinällään ihan mielenkiintoista touhua tuokin homma muuten.

Kuvasession jälkeen suunnattiin porukalla takasin Circukseen jossai oli taas Katatonia isottelemassa.
Jätkät olivat vallanneet toisen bäkkärin kokonaan itselleen ja toinen bäkkäri oli jaettu meille, Swallow The Sunille ja Sólstafirille. Elikkäs 16:ta soittajaa + creweille. Tiivis oli tunnelma, mutta hauskaa.
Bäkkärin yleistilassa oli yksi hienoimmista asioista mitä olen bäkkäreillä nähnyt: Austin Powers-flipperi!!
Tuostahan me Visan kanssa revittiin riemua ja ajantappoa.

Pakko kehua kyllä Circuksen ruokailua. Monipuolinen ja erittäin hyvä menu oli tarjolla ja ruoka oli erittäin hyvää! Piti miehet tyytyväisenä sen illan se.

Tutustuin illan aikana muutamiinkin uusiin henkilöihin. Sólstafirin sekä STS:sän soittajat vaikutti erittäin mukavilta hepuilta, mutta varsinkin Sólstafirin managementtia sekä merchiä hoitava Erin oli erittäin mukava ihminen jolla on liki 20:n vuoden kokemus alan hommista.
Aina ilo saada viettää aikaa tälläisten ihmisten kanssa ja ottaa oppia heiltä.

Barrenin soittoajan vuoksi settilista koostui vain viidestä biisistä, mutta sitäkin tiukempi setti oli!
Yleisöä oli odotettua enemmänkin paikalla. Sisään tullessa muutamat vähän kyseenalaisti Jonia, mutta ulos tupakalle mennessään keikan jälkeen kehuivat! Ei siis turha mies!!

Swallow The Sun. Siinä on jotain erikoisen jännää kyllä.
Kotamäki on lavahahmona myyttinen olento. Ei tarvi, kuin seisoa paikallaan tai nojata mikkiständiin ja silti jokainen yleisössä on käytännössä polvillaan ja odottaa Mikon käskyjä.
Tajuton lavakarisma tuollakin miehellä.

Sólstafir oli loppujenlopuksi sellainen ns "puoli uusi tuttavuus" itselle.
Olen toki nähnyt heidät livenä pari kertaa ja kuunnellut levyjä satunnaisesti, mutta aikaisemmat keikat ovat menneet aina vähän ohi. Tätä keikkaa todellakin siis odotin jännityksellä.

Kun antaa musiikin viedä itseään edes hetkenkin niin se hetki on täynnä kaikkea sanoinkuvaamattoman hienoa. Mielestäni Sólstafir onnistui tällä keikalla erittäin hyvin siinä.
Sekin oli toki iso plussa, että laulaja on ollut muutaman kuukauden juomatta. Ja sen huomasi positiivisesti!

Katatonian keikka meni jälleen ohi kiinnostuksen puutteen vuoksi ja sen takia, että bäkkärillä oli vaikka mitä muuta paljon mielenkiintoisempaa touhua.
Paljon ihmisiä kenen kanssa puhua kaikesta. Eräs neito Los Angelesista joka on jeesannut Suomalaisia bändejä jo vuosia heidän Usan kiertueilla hoitamalla merchandisea tai kuskaamalla tai vaikka majoittamalla väkeä kotiinsakin. Hieno ihminen hänkin.

Tuossa illan aikana myöskin juteltiin pitkään tulevaisuuden kuvioista ja sen enempää mitää paljastamatta. Odotan ensi vuotta mielenkiinnolla, että tapahtuukohan näitä puhuttuja asiota.
Toivon suuresti kyllä, että tapahtuu.

Tämä viikonloppu oli ihan mahtavuutta vaikka siinäkin oli omat pienet kiemuransa ja vääntönsä.
Kuten olen sanonut aikaisemmin. Tämä on parasta hommaa maan päällä ja tahdon tehdä tätä niin pitkään, kuin vain fyysisesti pystyn.

Kiitos Barren Earth, Mitja sekä iso kiitos Visalle, että lähdit mukaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti