keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Swallow The Sun. Union-festivaali. The Circus, Helsinki 07.11.15

Jatkobileistä herätty ja olo on väsynyt.
Muilla juhlijoilla on hirveä kankkunen ja bileet pamautetaan käyntiin hetimiten. Illalla takasin Circukseen ja Swallow The Sun! Ai helvetti tästä tulee hieno päivä!

Kaikennäköistä pientä kuljailua siinä päivän mittaan ja sitten on aika lähteä kohti Circusta.
Emäntäväki menee toisaalle valmistautumaan illanviettoon ja me lähdetään Anden kanssa hakemaan Hra Kotamäki kyytiin ja kohti Circusta.

Tällä kertaa en ollut virallisesti minkään bändin hommissa tai mitään muutakaan. Kunhan hengailin ja olin. Kuitenkin pyrin olemaan hyödyksi ja jeesailisin Swallow The Sunin jätkiä kaikessa missä milloinkin kykenin.

Illan ensimmäinen bändi oli Kuusamosta (nyk. Tampere) kotoisin oleva A.R.G. Suomen varhaisimpia Thrash Metal-bändejä. Joskus yläasteella/ammattikoulussa tutuistuin jonkinverran bändiin, mutta siihen se sitten jäi.
Herrat oli tosi mukavia miekkosia ja kävinpä sitten ihmettelemässä menoa. Ukothan veti perkelen tiukkaa Thrashia ja meno oli just eikä melkeen! Tiukkaa!

Seuraavana olikin sitten universaali synonyymi kaikelle mikä nykymusiikissa on pilalla: Sonic Syndicate. Ei mulla muuta siitä.

Swallow The Sun ottaa lavan haltuun ja tätä on odotettu.
Settilista sisältää uusia kappaleita ja muutenkin viime aikoina olen kuunnellut STS:ää enemmänkin.

Tässä on jälleen yksi sellainen bändi mitä voisin katsoa illasta toiseen livenä kyllästymättä.
Soitto on saakelin voimakasta ja tarkkaa, mutta rentoa ja raastavaa. Mieli on haikea ja kaikki on perseestä, mutta silti olo on oikeasti ihan käsittämättömän loistava.

Bändi on periaatteessa hyvin vähä eleinen tietyllä tapaa, mutta lava ja yleisö otetaan haltuun nimenomaan eleettömyydellä. Mikko totesi mielestäni hienosti ennen keikkaa: "Minulle se on ihan sama vaikka yleisöä olis 3 tai 3000 tyyppiä. Loppujenlopuks meidän musahan on sellasta, että kaikki vaan kököttää paikallaan ja ahdistuu."

Eräs toinen hieno asia mikä Kotamäellä on tapana. Lavalta poistuminen.
Keikka kun loppuu, niin Mikko vaan lähtee biisin aikana lavalta heti, kun omat osuudet on loppu.
Yleisölle ei vilkutella, kumarrella tai heitellä mitään. Kalja tai viinilasi mukaan ja pois lavalta.
Lavakarisma 666%

Tämän illan pääesiintyjä olikin sitten Fear Factory. On niil yks iha hyvä biisi, mutta eihän ne sitä soittanu. En katsonut kahta biisiä enempää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti