perjantai 4. joulukuuta 2015

Barren Earth & Turisas tour. Jyväskylä, Lutakko 21.11.2015

Yöllinen matkamme Oulusta Jyväskylään oli varsin lystikäs ja kostea. Koitin mennä jossainvälissä nukkumaan omaan bunkkaani jonka mitat on muuten vissiin 210cmX70cmX45cm. En yleensä koe suurempaa ongelmaa ahtaissa paikoissa, mutta nyt iski jostain syystä klaustrofobia. Pompin muutamaan otteeseen sängystä ylös ja tsemppailin. Kyllähän se uni sitten sieltä tuli tovin päästä.

Heräsin joskus yhdentoista aikaa ja kömmin sitten bussin alakertaan. Ihmettelin siinä sitten näkyä. 4 Nuorta ihmistä oli takaovella ja vuorottain etuovella vahdissa. Odottivat Turisasta. Ovethan aukesi vasta joskus 20:00 tms. Nyt meni ohi mun ymmärryksen, mutta pakko nostaa hattua.

Omat kamat mukaan ja sisälle ihmettelemään ja tutkailemaan. Lutakko on kyllä ehdottomasti parhaimipia keikkapaikkoja joissa olen asiakkaana/töissä pyörinyt. Henkilökunta on ihan priimaluokkaa ja kaikki muukin toimii loistavasti.

Kello oli jotain ja tehtiin loadin. Sitten alkoi paitojen laskeminen ja tiskin kyhääminen.
Hitusen ennen loadiniä kävimme Samin kanssa ulkona ja uteliaisuutemme heräsi ja tutustuimme Turisas-faneihin. Nuoria ihmisiä joilla oli intohimo päästä tapaamaan suosikkibändinsä henkilöitä. 
Vihjattiin asiasta Mathiakselle ja hän kävi tervehtimässä. Tästä lisää vielä myöhemmin!

Loadin hoidettu ja tiski kasattu. Nyt on ansaittu aika käydä kokeilemassa legendaarinen Lutakon sauna. Löylyt oli hyvät, olo helpotti ja sauna virkisti. Ai että kelpaa!

Ovien avautuessa sisään valuu tasaseen tahtiin jälleen väkeä ja Barrenin aloittaessa Oulun tavoin paikalla on mukavasti ihmisiä. Barren tykittää menemään ja yleisö näyttää nauttivan. Tämä on hyvä!

Turisas myllyttää oman settinsä läpi ja yleisö nauttii. Keikan jälkeen jatkan myyntiäni tovin ja totean, että kaikki ihmiset ovat kadonneet. Tiski nippuun ja kamat alas.
Viimeisiä tavaroita hakiessa katsoin, että (kuvassa esiintyvä pari) oli vielä sinnikkäästi salissa. Kyselin siinä sitten, että mikäs meininki? Halusivat saada vielä tavata bändin jäseniä ja saada nimmarit settilistaan.
Mietin tovin ja muistelin kun olen joskus itse ollut vastaavassa tilanteessa. Noh onhan joulukin lähestymässä joten tein heille diilin. He jeesasivat minua viimeisten tavaroiden kantamisessa ja tästä vastapalveluksena vein heidät backstagelle. (Paljastus: ensimäinen oma backstage-kokemus on myös Lutakosta,) Tämän tarjouksen sanoessani animaatioelokuvassa leuat olisivat tippuneet maahan.
Se into minkä heissä näki muistutti itseä siitä mistä olen lähtenyt liikkeelle ja mihin olen päässyt.

Bäkkärillä sitten annoin heidän hengaille hetken aikaa Turisaksen kanssa ja hoidin siinä omia asioitani. Tovin kulutta diilin mukaisesti ohjastin heidät narikan suuntaan ja voi sitä riemua niissä nuorissa.

Kotimatka alkoikin sitten tovin kuluttua ja sehän oli erikoinen. Monikaan ei ole eikä tule kuulemaan, kun Kreatoria soitetaan mandoliinilla. Se on hyvin erikoista totta puhuen, mutta loistavaa viihdettä haha! Tulihan sitä sitten muitakin monia hienoja tulkintoja.

Kotimatka meni kuin siivillä ja jumankauta, kun oli hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti