perjantai 4. joulukuuta 2015

Barren Earth & Turisas tour. Oulu, 45 Special 20.11.2015

Kello herättää aikaseen aamulla. Liian aikaseen.
Ei anneta sen haita. Kiertueen toinen osio kutsuu. Oulu ja Jyväskylä.

Normaalin reissujännityksen lisäksi odotin suurella mielenkiinnolla tätä matkaa koska taitoimme reissun nightlinerilla. En ollut matkustanut vielä yhtäkään reissua/rundia tälläisllä joten uusi juttu vaikka onhan bussi jo tuttu tietenkin noin yleisesti.

Aamu lähtee aika helposti käyntiin. Pitkälti koko porukka tuli kyytiin samasta paikasta. Jón lensi suoraan Ouluun ja Hämeenlinnasta napattiin kyytiin Turisaksen kitaristi ja teknikko.

Matka taittuu mukavasti pitkälti Markon kanssa jutellessa ja tokihan siinä matkan varrella oli pakko yrittää nukkuakkin. Tässä kohtaan päästäänkin kiertueen ensinmäiseen ongelmaan. Bussi on vuotanut pitkään kestäneen sadekelin takia ja yksi sänky on märkä. Ensisijaisesti haluasin tietenkin tarjota petipaikkaa bändin jätkille joten nukuin oman osuuden alkumatkasta penkeillä.

Ruokatauko pidettiin viitasaarella ja elettiin kaunista rock n roll-elämää. Abc-aamupalapöydän tarjota. Matka jatkuu.

Ouluun päästiin ajallamme ja Jón oli saapunut paikalle tovin ennen meitä. Sen verran aikaisemmin, että oli kerennyt käymään Hesessä. Tästä herää kysymys: Mitä Färsaarelainen tekee tultuuan Ouluun? No menee Heseen. Mitä luulit? Eipä ois tullut itselle ensimäisenä mieleen totta puhuen.

En ollut aikaisemmin käynnyt Oulun 45Specialissa ja yllätyin keikkapaikan koosta. Olin aina kuvitellut paikan isommaksi ja se olikin aika kompakti.
Yläkertaan en saannut paitatiskiä joten downstairs we go. Ensiksi jumalaton projetki laskea kaikkia myyntikamat läpi ja sitten miettiä, että miten helvetissä kasaaan tiskini sinne jonnekkin nurkkaan.

Onnistuin kuin onnistuinkin tekemään itselleni kivan nurkkauksen ja sitten oli aika palkita itseni. Ruokaa! Talossa oli taco/fajitas-iltama joten sillä mentiin ja ai,ettäjumalauta ku oli hyvää safkaa.
Taco/fajitas-osio pettää tosi harvoin ja tällä kertaa oli kevyesti top3-osion tasoista mättöä.
Kyllä nyt kelpaa myydä paitoja.

Barren Earthin aloitellessa paikalle oli jo valunut mukavasti väkeä paikalle ja kokoajan valui tasaisesti lisää. Se on aina erittäin mukavaa, kun ihmiset tulevat katsomaan lämmittelybändinkin.
Tiskini sijoittelusta johtuen en tohtinut käydä katsomassa keikkaa joten tyydyin siihen mitä kuulin.

Itselleni oli todella outoa kuunnella, kun yläkerrasta tuli pariskunta alas ja miekkonen rupesi siinä kehuskelemaan emännälleen: "kyl must on aina niin mahtavaa käydä antaa mahdollisuus uusille bändeille, mutta tää ei vaan ollu mun juttu".
Ymmärrän toki jossei toimi, niin ei toimi. Ei sille voi mitään, mutta itse katson usein koko keikan lämppäriltäkin jotta saan paremman kuvan bändistä. Sekä sekin ihmetytti, että miten joku ei voi tajuta Barren Earthia? Ihan helvetin loistavaa musaa.
Nyt menee paasaamiseks.

Turisas aloittaa ajallaan ja porukkaa on tullut reilusti paikalle. Tässä kohtaa alkaa henkinen valmistautuminen keikan jälkeiseen loppuryysikseen ja kiire purkupakkaamiseen.
Keikan jälkeen aikataulun mukaan meidän piti olla alle tunnissa ulkona keikkapaikalta koska disco...
Anteeksi, mutta mitä vittua?
Ymmärrän että sillä tehdään rahaa, mutta itse nautin asiakkaana ja työskennellessä siitä, että keikkapaikka pitää rokkilinjan rokki-iltoina. Bändit saa purkaa kamat rauhassa ja ei turhaa kiirettä.

Eihän siinä. Kamat kasaan. Jätkät kyytiin ja off to Jyväskylä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti