perjantai 22. heinäkuuta 2016

09.07.16 Jalometalli

Oulu ja Jalometalli. Kolmas kerta Oulussa keikkareissulla. Eka kerta Jalometallissa.
Illan lineup oli lähtökohtasesti ihan miellyttävä, että Swallow The Sun ja Anthrax osui samalle päivälle ja sellasella aikataululla että kerkes kattoo molemmat myös.

Lähettiin aamusta ajamaan kohti Oulua ja oltiin mestoilla joskus milloinpitikin.
Nopee checkin hotellilla ja siitä sitten festarialueelle pyörimään. Alue vaikutti oikein mukavalta ja sitähän se olikin. Toki ruokailumahdollisuudet oli alueella aika pienet ja muutamissa asioissa olisi ollut mielestäni parantamisen varaa, mutta kelpashan tuo!

Wolfheartin soitellessa oli meidän aika kasailla kamoi ja samaan aikaan Moonsorrow-dokkarin kuvaajaryhmä seurasi meitä ja meidän touhua. Hämmentävää ja ahdistavaa juosta kameraa karkuu.

Hirvee hulinajatohina. Miljoona asiaa tapahtuu ja kaikki pakkautui yhdeksi harmaaksi pilveksi. Muistikuvat on ?

Pitkin päivää mietin: "Siistiä jakaa bäkkäri Anthraxin kanssa. Josko sais vaikka yhteiskuvan tai edes vähä rupatella jätkien kanssa."
Paskanmarjat. Olen aina pitänyt Anthraxia haastattelujen ja dokkarien yms juttujen perusteella "laid back", jalat maassa-tyyppeinä jotka olis pyöriny bäkkäril ja ollu sosiaalisia yms.
Todellisuus oli hämmentävän kauakana tuosta kuvasta.
Tyypit tuotiin hotellilta pakulla bäkkärille ja kuljetettiin autolla lavan sivulle ja keikan jälkeen heti lavan sivusta autolla bäkkärille. Bäkkäriltä olisi kävellyt lavalle noin 30metriä. Tämä piti siis kuljettaa pidemmän kierron kautta autolla.
Bäkkärihän piti myös käytännössä melkein tyhjentää että heillä olisi tilaa ja rauhaa.
Laid back my ass. Among The Living on vieläkin kova levy mutta haistakoon paskan. Sori vaan.

Back to Moonsorrow.

Kamat lavalle. Nopeet tarkistelut että kaikki toimii ja siitä sitten estradi jälleen pakana metallin herroille. Bändi näyttää jälleen lavalla, että mistä tuulee ja pohjoisen kansa nauttii.

Tampereen reissulta otin vaihteeksi uuden opin ja toin jo keikan alussa mukanani lavansivuun kaljaa yms juomia. Tällä kertaa olin nopein juomateknikko. Marko huikkasi jonkin biisin aikana, että haluaisi kaljaa lisää. Oli hauska huomata artistin hämmentynyt ilme kun ei ollut päätään kerennyt kunnolla pois kääntämään kun olin jo kaljan kanssa vieressä.

Monarit näytti jälleen, että ketkä määrää. Keikka oli kokonaisuutena jälleen niin helvetin hieno että ei voi kun ihmetellä.

Nopea kamojen purku ja pakkaus sekä lastaus. Siitä sitten helvetin kyytiä alueelle katsomaan Swallow The Sunia.
Niin synkkää ja niin epätoivosta, mutta silti niin hyvää. Oli jopa ehkä yksi omia suosikkikeikkojani heiltä mitä olen nähnyt. Aivan helvetin tiukka setti.

Siitä sitten tovi aikaa eteenpäin ja päälavalle kipusikin tämä odotettu Amerikan ihme: Anthrax.
Vahvalla touchilla mentiin, mutta ammattimainen "suoritettaas nyt tää keikka taas alta"-tyyli paistoi läpi. Keikassa ei ollut sinänsä mitään erikoisempaa tunnelmaa eikä muutenkaan mitään mieleenjäävää. Herrat kirjaimellisesti kävi vain suorittamassa. Jotenkin hankala uskoa, että olisivat suuremmin nauttineet edes. Tiedä siitä sitten.

Keikan jälkeen olikin sitten perusmeno. Bäkkärillä kökittiin niin viimeiseen asti kuin olla ja voi ja siitä sitten hotellille. Tai pikemminkin baariin.
Jatkovaihtoehtona oli Hevimesta ja Mokoman keikka. Mokoma vissiin veti tuolla jonkun erikoiskeikan jossa setti painoittui vissiin nopeampaan tuotantoon. Noh. Hevimesta oli niin saakelin täys että mentiin kadun toiselle puolelle...karaokeabaariin.
Ovella meinas tulla jo stoppi kun kävi ilmi, että sisään maksaa x-euroa. Noh...Maksettiin itsemme sisään ja menin tiskille ja tilasin kaljan. Kalja oli sen verta hintava, että jäi se ilta todella lyhyeksi. Yksi kallis ja keskivertoa paskemmalle maistuva olvi naamariin ja pizzan kautta nukkumaan.

Aamulla olikin sitten aikainen lähtö ja jumalan kiire. Oulusta lähtö oli 08 ja minun piti olla Lahdessa töissä klo16. Otettaan tähän huomioon vielä, että minun piti kiertää Helsingissä useammassa paikassa ja palauttaa autokin taas aivan väärään suuntaan.
Tukka putkella vedettiin mutta jumalaut, että oli hauskaa taas. Töissä odottikin sitten iso lautasellin juhlista jäänneitä herkkuja. Kyllä kelepasEi kommentteja:

Lähetä kommentti